DIY – Telefoonhoesje haken

Vorige week kocht ik een achterkantje voor mijn telefoon. Erg leuk, maar helaas paste mijn telefoon met het achterkantje niet meer in mijn insteekhoesje. Omdat ik nogal onhandig ben en mijn telefoon regelmatig laat vallen of in mijn tas stop bij bijvoorbeeld mijn sleutels, wilde ik het niet riskeren om zonder hoesje door het leven te gaan, haha!

Telefoonhoesje haken

Dus, ik ging op zoek naar een groter hoesje, zodat mijn telefoon er met achterkantje en al in zou passen. Maar die zoektocht bleek mission impossible. Omdat mijn telefoon heel groot is, heb ik al het grootste hoesje dat verkrijgbaar is. Groter kon ik dan ook helaas niet vinden. Maar zo gemakkelijk gaf ik het natuurlijk ik niet op. Sterker nog, ik kreeg ineens een creatief idee! Wat als ik nou eens zelf een hoesje haak? Zo gezegd, zo gedaan?

Nou, niet helemaal. Eerder kreeg ik al eens haakles van Eline, maar van haakpatronen met symbolen snap ik nog steeds helemaal niks. Dus besloot ik eens op YouTube te zoeken. Ik vond dit handige filmpje waar alles op beeld wordt voorgedaan. Simpeler kan niet!

Dus ik ging aan de slag. De eerste keer was ik eigenwijs en besloot ik net iets groter te beginnen dan op het filmpje geadviseerd werd. Dat was natuurlijk dom, want daardoor werd mijn hoesje veel te groot en zou mijn telefoon er gemakkelijk uit kunnen vallen. Ik begon dus opnieuw en besloot me nu braaf aan de aanwijzingen uit het filmpje te houden en tada! Mijn hoesje was af!

Ik koos ervoor om nog een lapje stof aan de binnenkant te doen, zodat mijn mobiel wat makkelijker in en uit zou schuiven. Om het hoesje nog wat leuker te maken, vouwde ik een stuk van de de stof over de rand heen, zodat deze ook aan de buitenkant zichtbaar zou zijn. En dit is dan het resultaat:

Haken

Wat vinden jullie ervan?

Liefs!

2 gedachten over “DIY – Telefoonhoesje haken

Geef een reactie