Project life app

De project life app, de naam zegt het al: een app voor project life! De Android gebruikers hebben er wat langer op moeten wachten, maar inmiddels is de app ook voor hen al weer even op de markt. Ik heb de app nog niet zo lang (ik downloadde ‘m pas gisteren), maar ik zal vandaag mijn eerste indruk beschrijven.

project life app

Wat is het?
Eerder schreef ik al over de digitale versie van project life. Dit is eigenlijk net zoiets: de project life app geeft je de mogelijkheid om digitale project life spreads te maken, maar dan gewoon vanaf je telefoon!

Als je de app download, krijg je 12 gratis lay-outs die je zelf kunt vullen met je eigen foto’s. Er zitten ook 4 kits met project life kaartjes bij de app inbegrepen. Als je dat niet genoeg vindt, kun je altijd nog andere soorten spreads en kits bijkopen.

Wat ik leuk vind:
De meeste foto’s die ik maak, staan op mijn telefoon, dus met de app kan ik die snel samenvoegen tot een leuke project life pagina. Het werkt snel en gemakkelijk.

De app geeft ook alle digitale project life fans zonder Photoshop de gelegenheid om digitaal aan hun album te werken. Je mobiel heb je doorgaans toch wel bij de hand, dus je hoeft niet meer achter je computer te kruipen om je pagina’s te maken.

Een ander pluspunt is dat je de ronde hoeken ook vierkant kunt maken, yay!

Wat ik minder leuk vind:
Wat ik een minpunt vind aan de app is dat je alleen in 12×12 of 6×8 formaten kunt werken. De 12×12 spreads kun je natuurlijk wel kleiner uitprinten als een 8×8 of een 4×4. Ik mis echter het 9×12 formaat. Nu ik in mijn fysieke project life album van 12×12 naar 9×12 ben overgestapt (en dat me heel goed bevalt), zou het handig zijn als ik dat formaat (9×12) ook in de app kon kiezen. Zo zou ik ook af en toe een spread uit de app aan mijn fysieke album kunnen toevoegen. Omdat dat niet kan, maak ik op dit moment gebruik van een 12×12 lay-out, die ik dan later op de computer bijsnijd tot een 9×12 formaat. Dat kan prima, alleen het werkt wel iets omslachtiger.

pl_20160328T144234

Wat ik ook jammer vind, is dat je geen extra’s kunt toevoegen. Je kan alleen op journal kaartjes schrijven en bijvoorbeeld niet op een foto. Ook mis ik de mogelijkheid om digitale stempels of stickers toe te voegen, maar dat is natuurlijk een persoonlijke voorkeur.

Conclusie
Persoonlijk vind ik de fysieke manier van project life nog altijd het leukste: lekker knippen en plakken. Echter bespaart de project life app wel enorm veel tijd bij het maken van een pagina. Het kan dus zeker een aanvulling zijn om hier bijvoorbeeld af en toe een achterstand mee weg te werken.

Ik kan me ook voorstellen dat het voor sommige mensen zelfs een totale vervanging kan zijn. Niet langer met scharen, lijm of Photoshop in de weer, maar rechtstreeks vanaf je telefoon je scrapbook maken.

Lijkt het je wat? Je kunt de app hier downloaden voor Android of Apple. De app kost ongeveer 3,- afhankelijk van of je Android of Apple gebruikt.

Wat vinden jullie van de app?

Liefs!

Een gedachte over “Project life app

Geef een reactie