Project life 2016 – Nieuwe aanpak

Hallo allemaal!

Misschien is het jullie al opgevallen, maar ik loop een beetje achter met mijn project life album. Mijn pagina’s van december zijn bijna af en komen zo snel mogelijk online! Eerder deelde ik mijn plannen en mijn titelpagina voor 2016 al, maar daar gaat toch nog het een en ander aan veranderen.

Ik heb namelijk nieuws: Ik heb een nieuwe baan! Toen mijn stage afliep, kreeg ik een contract aangeboden voor 16 uur per week. Dat combineer ik op dit moment met het schrijven van mijn afstudeerscriptie. In juni hoop ik af te studeren, maar tot die tijd zal ik het vrij druk hebben. Daarom heb ik besloten om een aantal dingen aan mijn project life aanpak te veranderen, om niet nog verder achterop te raken.

Albumformaat
Allereerst mijn album: ik ga dit jaar van mijn 12×12 album over op een 9×12 album van studio calico. Eindelijk zijn die ook in Nederland verkrijgbaar! Een kleiner formaat, sneller te vullen en makkelijker door te kijken.

IMG_7582

Omdat dit album een stukje kleiner is, heb ik ook de titelpagina een beetje moeten aanpassen. De foto’s heb ik wel hetzelfde gelaten, net als het kaartje linksonder.

IMG_7584

Thuis printen
Omdat ik over ga op een 9×12 album, vind ik het leuk om ook grote 9×12 foto’s te gaan gebruiken. Omdat fotovergrotingen vaak erg duur zijn en 9×12 geen gangbare afdrukmaat is, heb ik besloten om een A3 printer aan te schaffen, zodat ik mijn foto’s voortaan zelf kan gaan afdrukken. Thuis printen heeft ook een ander voordeel: zodra ik even tijd heb, kan ik mijn foto’s printen en meteen in het album stoppen. Zo hoop ik minder snel achter te lopen. Nooit meer lang wachten tot ik mijn foto’s kan gaan ophalen bij de winkel!

Een A3 Printer? Welke dan? Nou, mijn oog is gevallen op de Brother 4420dw. Zodra ik ‘m binnen heb, zal ik er een review over schrijven.

Embellishments
Hoe ik precies te werk zal gaan met embellishments weet ik nog niet. In 2015 was ik van plan mijn album simpel te houden en de focus te leggen op de foto’s en niet op de extra stickers, etc. Echter was dat toch niet helemaal mijn ding. Op de een of andere manier heb ik toch de behoefte om mijn pagina’s wat op te vrolijken met stempels, washitape en stickers. Dit jaar denk ik dat ik gewoon per pagina bekijk hoe veel tijd ik eraan wil besteden en wat ik wel/niet wil toevoegen. Go with the flow, zullen we maar zeggen. Het kan dus zijn dat de ene pagina veel meer embellisments heeft dan de andere, maar daar kan ik mee leven.

Zodra de eerste pagina’s in mijn album zitten, zal ik die uiteraard met jullie delen!

Zijn jullie al begonnen aan jullie album voor 2016?

Liefs!

Een gedachte over “Project life 2016 – Nieuwe aanpak

Geef een reactie