Op zoek naar een goede fotoprinter

Hallo allemaal!

De afgelopen jaren liet ik mijn project life foto’s altijd bij de Hema afdrukken. Ik ben daar ook altijd heel tevreden over geweest. Echter is het afdrukken van grote foto’s (zoals 9×12 of 12×12 inch) vaak erg prijzig. Omdat ik toch wel graag grote foto’s in mijn project life albums gebruik, ging ik op internet eens op zoek naar een goede fotoprinter, waarmee ik mijn foto’s voortaan zelf zou kunnen afdrukken.

printout-1467638 Bron

De zoektocht naar een goede printer leek echter nog niet zo eenvoudig. Er moesten vele keuzes gemaakt worden…

Formaat
Allereerst het formaat: een A4 printer viel voor mij al af, omdat ik graag grote afdrukken wil kunnen printen. Naast A4 printers bestaan er ook printers die A3 printen en printers die A3+ printen. Ik besloot voor een A3 printer te gaan. A3 papier is 42 x 29,7 cm, dus voor een 9×12 inch foto is dat groot genoeg. En voor een 12×12 inch foto kom je dan net een paar mm te kort, maar die paar mm neem ik dan maar voor lief. Een A3+ printer is namelijk nóg een stuk groter (en duurder) en ook het A3+ fotopapier is duurder dan het A3 fotopapier.

Mogelijkheden
Toen ik het formaat had gekozen, was ik er nog niet. De printers van tegenwoordig hebben namelijk enorm veel verschillende mogelijkheden. Sommige printers kunnen alleen printen, sommige ook scannen en kopiëren en sommige zelfs ook nog faxen. Faxen liet ik al meteen afvallen, want dat doe ik namelijk nooit. Scannen en kopiëren leek me daarentegen wel handig, want dan heb ik meteen alles in één. Ik besloot dus voor een all-in-one A3 printer te gaan.

Kwaliteit
Omdat ik de printer vooral aanschaf om foto’s af te drukken, moet de afdrukkwaliteit natuurlijk wel goed zijn. Ik las veel reviews over verschillende printers. De allergoedkoopste bleken vaak niet zo goed te scoren op de afdrukkwaliteit van foto’s en de printers met de beste afdrukkwaliteit, konden vaak weer niet kopiëren en scannen…

Mijn keuze
Met al mijn selecties bleef er gelukkig toch nog één printer over: de Epson Expression Photo 960. Een all-in-one A3 fotoprinter! Een goede afdrukkwaliteit, een combinatie van printen, scannen en kopiëren en de mogelijkheid tot het printen van grote afdrukken! En niet de goedkoopste, maar zeker ook niet de duurste.

fotoprinter

Toen ik mijn keuze eindelijk gemaakt had, besloot ik de printer dan ook meteen te bestellen. Gisteren kreeg ik ‘m binnen en vandaag testte ik hem voor het eerst. Een uitgebreide review volgt later, maar ik kan nu alvast verklappen dat ik onder de indruk ben! Stay tuned!

Drukken jullie je foto’s ook thuis af?

Liefs!

2 gedachten over “Op zoek naar een goede fotoprinter

Geef een reactie