Capture Real Life in 52 Weeks – Week 7

Het is weer weekend! Dat betekent dat ik weer een nieuwe foto uit de ‘Capture Real Life in 52 Weeks’ cursus met jullie deel. Deze week in het teken van ‘Silhouettes’. Voor het maken van een silhouet foto heb je een onderwerp nodig dat vanaf achter belicht wordt. Of dat nou een voorwerp is, een huisdier of een persoon. Hierdoor zijn alleen de contouren van het onderwerp zichtbaar en de details (bijna) niet.

Voor deze opdracht wilde ik graag iets persoonlijks fotograferen, zodat het ook echt een deel van mijn leven zou weergeven (capture real life). Uiteindelijk zijn daar vier foto’s uitgekomen. Twee van mijn huisdieren (twee van mijn vier parkieten) en twee die mijn creativiteit afbeelden (kwasten en verf). Omdat ik graag al deze foto’s aan mijn album wilde toevoegen, besloot ik er een collega van te maken, zodat de foto’s als geheel in een 8×8 page protector zouden passen.

Capture Real Life in 52 Weeks - Week 7

De foto’s zijn gemaakt met mijn Canon S120 compactcamera. Dit was een bewuste keuze, omdat mijn compactcamera een stuk lichter is dan mijn spiegelreflexcamera en daardoor beter stil te houden is met één hand. In mijn andere hand moest ik namelijk steeds het onderwerp voor het licht houden. Door gebruik te maken van een lichter fototoestel, kon ik voorkomen dat de foto’s bewogen zouden zijn.

Wat vinden jullie ervan? De cursus is nog steeds online verkrijgbaar via A Beautiful Mess.

Liefs!

Geef een reactie