Capture Real Life in 52 Weeks – Week 4

Hallo allemaal! Er is weer een week voorbij en dat betekent dat ik de afgelopen week weer aan een nieuwe opdracht van ‘Capture Real Life in 52 Weeks‘ heb gewerkt. De opdracht van deze week was ‘outtakes’ of ook wel ‘candid shots’ genoemd. Dit houdt in dat je een foto maakt van iemand die niet door heeft dat er een foto van hem/haar gemaakt wordt. Dit geeft vaak een heel natuurlijk beeld en voorkomt een hele geposeerde foto.

Alhoewel ik regelmatig van deze foto’s maak, vond ik het erg lastig om er binnen een week een te maken.  Vaak moeten deze momenten zich toch echt voordoen om een mooie foto te kunnen creëren. Het tijdslimiet vond ik dan deze week ook veel lastiger dan de vorige week. Het was dan ook echt op de valreep dat ik nog een foto gemaakt heb: namelijk pas gisteren!

Week 4 - Outtakes

Dit is het uiteindelijke resultaat geworden. Een foto van mijn moeder die aan het schilderen is in haar atelier. Ik heb de foto sepia gemaakt, omdat er heel veel kleurrijke spullen in de achtergrond stonden die afleidde van het beeld. Zo is de foto net iets rustiger en sepia vind ik ook net iets warmer en sfeervoller dan zwart-wit.

Uiteraard heb ik de foto weer vierkant bijgesneden, zodat ik deze kan afdrukken voor het 8×8 mini album.

Aankomende week staat er geen foto opdracht op het programma van ‘Capture Real Life in 52 Weeks’ maar een mini album challenge. Ik ben benieuwd!

Liefs!

Geef een reactie