Capture Real Life in 52 Weeks – Week 3

Hallo allemaal! Het is weer zondag en dus deel ik graag weer een nieuwe foto uit ‘Capture Real Life in 52 Weeks’ met jullie. Het thema was deze keer ‘nature’. Ik had nog niet echt over het thema nagedacht, of ik zie ineens in de tuin een liefheersbeestje lopen. Een ‘omgekeerd’ liefheersbeestje noemde ik het maar, want hij was namelijk niet rood met zwarte stippen, maar zwart met rode stippen. Als iemand weet hoe het beestje echt heet, dan hoor ik het graag. Hoe dan ook, ik besloot mijn camera erbij te pakken.

Alhoewel het beestje druk heen en weer aan het wandelen was over mijn wortelplant, bleef hij (of zij) rustig zitten toen ik de bak een beetje verplaatste, zodat ik een mooie blauwe achtergrond kreeg. Na veel pogingen, lees 146 foto’s later, had ik dan eindelijk dat plaatje dat ik wilde hebben!

Week 2 - nature

Ik had er nog niet eens bij stil gestaan dat ik de foto zou kunnen gebruiken voor het nieuwe thema uit de ‘Capture Real Life in 52 Weeks’ cursus. Pas toen ik de foto’s op de computer bekeek en de beste foto’s wilde selecteren, realiseerde ik me dat het een mooi plaatje zou zijn voor in het album!

Zo gezegd zo gedaan, ik maakte de foto wederom vierkant (voor in het 8×8 mini album) en schreef er het weeknummer en het thema bij.

Voor de fotoliefhebbers, even de instellingen op een rij:

  • Camera: Canon 450D
  • Lens: 100mm macrolens
  • Sluitertijd: 1/80
  • Diafragma: F/2.8
  • ISO: 400

Volgende week kunnen jullie weer een nieuwe foto uit deze reeks verwachten en dan is het thema ‘outtakes’ aan de beurt. Wat dat precies inhoudt, weet ik zelf ook nog niet, dus kom volgende week weer even kijken, dan weet ik het je uit te leggen.

Liefs!

Geef een reactie