Canon Powershot S120

Hallo allemaal!

Na weken onderzoek en lang twijfelen… heb ik gisteren eindelijk de knoop doorgehakt en een nieuwe compact camera gekocht. Mijn geliefde Canon Ixus 105 zit nog steeds in mijn hart, maar om toch met de techniek mee te gaan, ben ik sinds gister over op de Canon Powershot S120.

IMG_3665

Ik zocht een camera waar ik meer invloed op kon uitoefenen. Dat gaat met de S120 perfect. Je kunt alles handmatig instellen: sluitertijd, diafragma, witbalans en daarbij kun je ook handmatig scherpstellen. De grote ring voorop de camera, het touchscreen en de wifi verbinding maken het gebruik nog makkelijker.

Daarbij kan ik met de S120 full HD video’s opnemen! Dat is natuurlijk een must voor mijn nieuwe YouTube kanaal.

Voor echte foto tripjes gebruik ik vaak de 450D (spiegelreflex). Toch heb ik niet altijd zin om met zo’n groot toestel rond te lopen. Ik zocht dus een goede compact camera die in de buurt kwam van de mogelijkheden van een spiegelreflex. Ik denk dat dat met de S120 goed gelukt is. Ik heb natuurlijk meteen met mijn nieuwe aankoop op pad gegaan en de resultaten vond ik persoonlijk erg goed. De camera maakt scherpe foto’s met mooie kleuren.

IMG_3697

IMG_3674-2

IMG_3691

Ook video’s zijn van goede kwaliteit. De autofocus blijft gezichten volgen, ook als ze bewegen. Daarbij is de beeldstabilisatie een geniaal hulpmiddel om ook terwijl je loopt, fietst of in de auto zit mooie beelden te creëren.

Het grootste voordeel aan de S120 vind ik het grote diafragma. Met een diafragma getal van 1.8 is de S120 uniek in de wereld van de compact camera’s. Handig bij slecht licht en ideaal voor weinig scherpte-diepte (BOKEH!!!).

Tip:
Nog een kleine tip voor iedereen die ook op zoek is naar een andere camera. Bekijk deze site eens. Het is een Engelstalige website, maar er staat onwijs veel informatie op over verschillende fototoestellen. Zoek het model waar je interesse in hebt en je ziet alle eigenschappen in één oogopslag. Ook kun je modellen met elkaar vergelijken en geeft de site precies aan wat de voor- en nadelen zijn. Deze site heeft mij heel erg geholpen bij het maken van mijn keuze.

Liefs!

2 gedachten over “Canon Powershot S120

Geef een reactie