A Beautiful Mess class – Capture Real Life in 52 Weeks

Vandaag heb ik leuk nieuws! Ik ben namelijk begonnen aan een van de lessen/cursussen van A Beautiful Mess. Namelijk de ‘Capture Real Life in 52 weeks – class‘.

Cover foto1

Dit is een cursus van een heel jaar! Iedere week krijg je een uitdaging op het gebied van fotografie, gericht op het vastleggen van… de titel zegt het al ‘real life’, je gewone leven. Leuk voor je scrapbook of Project Life album. Omdat dat ik al heel wat jaren met een camera rond loop en ook al heel wat jaren aan het scrapbooken ben, leek het me leuk om eens wat nieuwe inspiratie op te doen en uit mijn vaste patroon te komen.

Hoe ziet de cursus eruit?
De weekopdrachten zijn als volgt, geciteerd van de website van A Beautiful Mess:

 • Good Morning, Good Night
 • Guilty Pleasures
 • Nature
 • Outtakes
 • In My Bag
 • Silhouettes
 • Pieces of Me Self Portraits
 • Where you Live
 • Loved Ones
 • Black and White
 • Handwriting
 • Different Perspectives
 • Freelensing
 • A Day in The Life
 • Shadows
 • Color Challenge
 • Reflections
 • Recreate an Image Your Way
 • Capture the Mood
 • Favorite Spot at Home
 • Frame It
 • Pets
 • Decisive Moments
 • Lens Flare
 • Action Shots
 • Before and After
 • Routines and Traditions
 • Illustrate a Song
 • Favorite Things
 • Favorite Place to Go
 • Night Photography
 • Negative Space
 • At Work
 • Messy Stuff
 • Balance
 • Pop Culture
 • Fill the Frame
 • Favorite Meal
 • Asymmetry
 • Bird’s Eye + Worm’s Eye View

Bonus: naast deze wekelijkse foto opdrachten (die uiteraard uitgebreider worden uitgelegd in de cursus), word je iedere maand ook uitgedaagd om een mini album te maken, waarbij je een hoop leuke ideeën en tips mee krijgt.

Mijn aanpak:
Oké, de cursus is duidelijk, hoop ik, dus over naar mijn eigen aanpak… Om het hele project vast te leggen, heb ik besloten een 8×8 mini album aan te schaffen, waar ik de foto’s van iedere opdracht in zal stoppen. Zo heb ik aan het einde van het project een mooie bundel aan herinneringen en (hopelijk) mooie foto’s! Uiteraard zal ik aan het einde van het project een flip-through van mijn volledige album met jullie delen, maar zolang wil ik jullie natuurlijk niet laten wachten. Daarom zal ik tot die tijd iedere week de foto(‘s) delen die ik die week gemaakt heb. Ik ben deze week begonnen, dus eind deze week kunnen jullie de eerste foto(‘s) verwachten.

Materialen:
Voor deze cursus maak ik gebruik van mijn spiegelreflexcamera, de Canon 450D. Het is echter niet noodzakelijk voor deze cursus om een spiegelreflexcamera te hebben, je kunt ook je compact camera of telefoon gebruiken.

Ben jij net zo enthousiast geworden als ik? Alle verder informatie over de ‘Capture Real Life in 52 weeks – class’, zijn te vinden via deze link, waar je zelf de cursus ook kunt aanschaffen.

Liefs!